i mirëpritur / Marrja e politikës
i pasëm

Marrja e politikës

Ne kemi një politikë kthimi 30-ditore që do të thotë që ju keni 30 ditë pasi të keni marrë artikullin tuaj për të kërkuar kthimin.

Për t'u kualifikuar për një kthim, artikulli juaj duhet të jetë në të njëjtën gjendje që e keni marrë, i palodhur ose i papërdorur, me etiketa dhe në paketimin e tij origjinal. Do t'ju duhet gjithashtu fatura ose vërtetimi i blerjes.

Për të filluar një kthim, mund të na kontaktoni në service@arcorafaucet.com. Nëse kthimi juaj pranohet, ne do t'ju dërgojmë një etiketë transporti kthyese, së bashku me udhëzimet se si dhe ku ta dërgoni paketën tuaj. Sendet e kthyera tek ne pa kërkuar më parë kthimin nuk do të pranohen.
Ju gjithmonë mund të na kontaktoni për çdo pyetje kthimi në service@arcorafaucet.com.

Dëmtimi dhe problemet

Ju lutemi inspektoni porosinë tuaj pas marrjes dhe na kontaktoni menjëherë nëse artikulli është i dëmtuar, i dëmtuar ose nëse merrni artikullin e gabuar, në mënyrë që të vlerësojmë problemin dhe ta korrigjojmë atë.

Përjashtime / sende të pakthyeshme

Lloje të caktuara sendesh nuk mund të kthehen, të tilla si produkte që prishen shpejt (të tilla si ushqime, lule, ose bimë), produkte të personalizuara (të tilla si porosi speciale ose sende të personalizuara) dhe produkte të kujdesit personal (të tilla sesa produktet e bukurisë). Ne gjithashtu nuk pranojmë kthime të materialeve të rrezikshme, lëngjeve të ndezshme ose gazrave. Ju lutemi na kontaktoni nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim në lidhje me artikullin tuaj specifik.
Fatkeqësisht, ne nuk mund të pranojmë kthime të artikujve të shitjes ose karta dhuratë.

Tregton

Mënyra më e shpejtë për t'u siguruar që të merrni atë që dëshironi është të ktheni sendin që keni dhe pasi të pranohet kthimi, bëni një blerje të veçantë për artikullin e ri.

rimbursimet

Ne do t'ju njoftojmë pasi të kemi marrë dhe inspektuar kthimin tuaj dhe t'ju njoftojmë nëse rimbursimi është aprovuar ose jo. Nëse miratohet, do të rimbursoheni automatikisht në mënyrën tuaj origjinale të pagesës. Mbani në mend se banka ose kompania juaj e kartës së kreditit mund të marrë pak kohë për të përpunuar dhe postuar rimbursimin.

 

Nëse kthimi është shkaktuar nga konsumatori, konsumatori duhet të jetë përgjegjës për tarifën e transportit. Pagesa specifike duhet të bazohet në kompaninë ekspres që ju zgjidhni.

Nëse për shkak të arsyeve tona, mallrat e pranuara janë dëmtuar ose jo të sakta, dhe konsumatori nuk kërkohet të bartë tarifën e transportit për këtë arsye.

Nuk ka asnjë tarifë rimbushjeje që u ngarkohet konsumatorëve për kthimin e një produkti.

shportë

X

Shfletimi i historisë

X
A DONI KUPON 10%?
Regjistrohuni në listën tonë për të ditur i pari për koleksionet e reja dhe për të marrë oferta ekskluzive
    Merrni 10% zbritjen time
    Jo faleminderit, preferoj të paguaj çmimin e plotë.